HTML

Friss topikok

Azért ezt sejtettük: nemzetközi összehasonlításban is csapnivaló Budapest közlekedése

2010.03.09. 12:08 :: eukibic

Nemzetközi és régiós összehasonlításban is a leghátsó sorban kullog Budapest közlekedése - egy minap napvilágot látott felmérés szerint. A vizsgált kritériumok közül a legfontosabb az utazási idő, a közlekedés költsége, a különböző hálózatok kapcsolódási lehetősége.

A 15 ország autóklubját tömörítő EuroTest 23 európai városban mérte fel a tömegközlekedés lehetőségeit: nem kizárólag az utaztatást végző cégek felkészültségét nézték a kutatás készítői, hanem az általános infrastrukturális, parkolási helyzetet, sőt a biciklisek és egyéb alternatív közlekedési eszközök használatát is a felmérés tárgyává tették.

A vizsgált kritériumok közül a legfontosabb az utazási idő, a közlekedés költsége, a különböző hálózatok kapcsolódási lehetősége, például az elővárosi parkoló övezetek és az agglomeráció bekapcsolódása a városi vérkeringésbe, valamint a utazási tájékoztatók pontossága és elérhetősége. A felmérés külön figyelmet szentelt a hátrányos helyzetűek – idősek, mozgás sérültek, vagy vakok – utazási lehetőségeire.

A vizsgált városok közül Budapestnél rosszabb eredményt csak Ljubljana és Zágráb ért el, de ezekben a városokban éppen most zajlik a tömegközlekedés jelentős átszervezése. Közvetlen Budapest előtt szerepel a nyilvánvalóan nem egy súlycsoportba tartozó London, amelyet a közlekedés magas költségei miatt pontozott vissza az EuroTest.

A lista tetejére München került, de előkelő helyen szerepel Prága is, köszönhetően a kontinens legalacsonyabb tarifáinak, illetve a három nyelven elérhető ingyenes telefonos ügyfélszolgálatának. Budapest esetében egyedül az alacsony díjszabás kapott dicséretet, minden más kategóriában - főleg az átszállási lehetőségek és a tájékoztatás terén - szerepelt le a magyar főváros.

(forrás: Világgazdaság)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eu.blog.hu/api/trackback/id/tr601823672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása